Servicii

 

Img

 

 

EXECUT LUCRARI DE ORICE TIP IN ATELIERUL PERSONAL: REPARATII TAPITERIE MOBILA CLASICA SI MODERNA, RESTAURARI  TAPITERIE MOBILIER CU ORICE FEL DE  IMBRACAMINTE (plusuri de matase, piele), RECONDITIONARI divane, recamiere, canapele, scaune, fotolii capitonate; saltele, usi capitonate

LUCRARI DE ORICE TIP : REPARATII TAPITERIE MOBILA CLASICA SI MODERNA, RESTAURARI  TAPITERIE MOBILIER CU ORICE FEL DE  IMBRACAMINTE (plusuri de matase, piele), RECONDITIONARI divane, recamiere, canapele, scaune, fotolii capitonate; saltele, usi capitonate.

RECONDITIONEZ TAPITERIE ANTICA

 

Lucrez cu:

-Zegras

-Arcuri

-Chingi

 

Tapitarea cu stofe. La cate variante de imprimeuri si modele sunt disponibile in industria textila, cu siguranta puteti gasi in magazine o acoperire cu un model si o textura adecvate tipului de interior pe care il aveti. Luati in calcul ca aveti nevoie de doua straturi de stofa, acoperirea initiala, care tine elementele fixate, si acoperirea finala, care da aspectul estetic. Nu uitati de gradul de uzura la care va fi supusa tapiteria. Unele stofe au tentinta sa se “lustruiasca” dupa o prea mare folosire, altele se scamoseaza daca sunt agatate (aveti animale de casa?), asa ca indiferent ca faceti reparatiile singuri sau cu ajutorul unui specialist, interesati-va de acest aspect. Comparativ cu pielea sau vinilinul, stofele sunt mai expuse la patare si mai greu de curatat, deci vor cere o mai mare atentie la intrebuintare sau macar o protectie suplimentara in unele cazuri (cuverturi).

Tapitarea cu vinilin. Avand aspectul pielii, dar fiind mai ieftin decat ea, rezistent la frecare si uzura, vinilinul constituie insa o acoperire foarte practica pentru canapele si fotolii. Pentru ca vinilinul se taie la o coasere neadecvata, daca nu stiti sa-l lucrati, lasati acest material in seama cuiva care se pricepe.

Tapitarea cu piele. Aspectul elegant, rafinat, pe care il ofera, plus rezistenta indelungata pe care o asigura fac din piele una dintre cele mai de dorit tapiterii. Desigur, ea va cere insa si o ingrijire speciala pentru a isi pastrea aspectul si supletea – fiind vorba de un material organic, pielea este supusa imbatranairii si uscarii, asa ca trebuie stearsa si hidratata periodic cu produse de ingrijire speciale.